المقادير
نصف كيلو لحمه مفرومه بدون دهون(لحمه حمرررررررررررررررا)
3 بصلات متوسطين مفرومين او مبشورين
5 او 6 فصوص ثوم مهروس
حوالى 1 كوب او اكتر دقيق الارز (ارز مغسول و مصفى حتى ينشف ويطحن حتى يكون ناعم جداً جداً)
باقه بقدونس و شبت و نعناع اخضر مفرى (ممكن نعناع ناشف)
ملعقه صغيره كمون ناعم
ملح وفلفل و جنزبيل بودر
زيت للقلى
الطريقه
نضع جميع المقادير مع بعضها ونقلبهم
ثم نضعهم فى الكبه او الفود بروسيسور او المفرمه و نفرمهم مره اخرى ستصبح عندنا عجينه طريه نضعها فى التلاجه حوالى ساعه
نحضر صنيه كبيرة و ندهنها بالزيت الخفيف و نبدأ فى تشكيل الكفته كور صغيره جدا فى حجم البندقه و اذا وجدناها تلزق فى اليد ممكن ندهن يدنا بالزيت و نشكلها سنجد عندنا الكميه اصبحت كبــيـــــــــــره
نقلى الكفته فى زيت عميق حتى يكون لونها ذهبى غامق و ننشلها فى مصفاه حتى تتخلص من الزيت
(ممكن بعد ما تبرد نضعها فى الفريزر فى اكياس او اطباق فوم مقسمه حسب الرغبه)
مقادير الصلصه
كميه من التوم المفروم
عصيرطماطم و معاه ملعقه صلصه
الطريقه
نضع الزيت و معه التوم على النار حتى يشقر التوم و يصبح ذهبى نضيف الطماطم و الصلصه و الفلفل و الملح الخفيف و تترك حتى تتسبك
ثم نضيف لها حوالى كوب من الماء وعندما تغلى نضع الكفته و نتركها تغلى غلوتين وبس مش كثير