المقادير: 2 كوب دقيق من كوب الى كوب وربع ماء حسب ما تحتاج العجينة انا استخدمت هذا الكوب
1/4 ملعقة صغيرة سكر 1/2 ملعقة صغيرة ملح سمنة لدهن الفطيرة الطريقة: * انخلي الدقيق وحطي له الملح والسكر ثم ضيفي مقدار الماء بالتدريج وتكون المويه دافئة واعجني الى ان تلم العجينة من جميع الجوانب شرط ما تلزق في ايدك ... غطي العجينة واتركيها ترتاح لمدة ربع ساعة او اكثر تقريبا من ربع ساعة الى نصف ساعة كل ما ارتاحت العجينة كل ما كانت سهلة في فردها * في طاولة نظيفة ادهنيها بالسمنة علشان نفرد عليها الفطيرة
بالنشاب افردي العجينة بحيث تكون رقيقة جدا وتكون على شكل دائرة كبيرة
ادهني الفطيرة بالسمن وتاكدي ان كل جزء فيها مدهون بالسمن وزي ما في الصورة تطبقي العجينة على شكل ظرف وكل ما تطوي جانب ادهنيه ... الى ان توصلي لكورة زي الصورة اقلبيها وغطيها واتركيها ترتاح لمدة ربع ساعة تاني
* بعد مار ترتاح افرديها تاني بالنشابة لكن المرة دي ما تفرديهاش قوي بس دائرة صغيرة زي الصورة
* ادهني صينية فرن بالسمن وحطي الفطيرة بحرص وحطيها في الفرن لمدة من 10 الى ربع ساعة في الرف الوسط